Malene Sølvsten - om "Ravnenes hvisken"

Jeg ved godt, at dette er andet indlæg om Malene Sølvsten. Men jeg er altså vild med hende. 
Vi sidder inde i Sal B i Biffen. Det er en lille men intim sal, hvor sæderne er bløde og kan skubbes tilbage - hvis man skulle få lyst til det. Malene og moderatoren sidder på hver sin sofa mellem sig står et lille bord med en enkelt hvid blomst.

Malene Sølvsten (højre)

Hun er fuld af humor, og mens hun fortæller om bogen, kommer hun med små anekdoter fra tiden, inden bogen udkom. Fx kalder hun selv udgivelseshistorien for kikset. Mens hun skrev på historien arbejdede hun i Finansministeriet som kommunikationsmedarbejder. Så mens hun havde et fuldtidsarbejde sad hun men denne 700 sider lange historie. Plottet brugte hun et helt år på at udarbejde, inden selv skriveprocessen begyndte. Det varede så i godt 2 år. Herefter varede det godt og vel 5 måneder, efter hun sendte manuskriftet ind, til hun fik besked om, at de gerne ville udgive det. Det er hendes debutroman, og det er den første fantasy-bog, der er nomineret til Læsernes Bogpris. 
Til selve universet i bogen har hun fundet inspiration i folketroen om nordisk mytologi, som spiller en stor rolle. Især de gamle eddadigte, som er norrøne gude- og heltedigte, har givet stof til karaktererne og deres historier. Og måske er det på grund af denne tydelig prægning, at bøgerne nu skal oversættes til islandsk. 
Hun definere bogen som "low fantasy", idet historien ikke finder sted i en anden verden, men udspiller sig i den verden, vi kender, men det er ikke alle, der kender til alt det mystiske og magiske - lidt ligesom vi kender det fra Harry Potters univers. Til glæde for mig for alle andre til stede i rummet afslører hun, at der udkommer hele to nye bøger, som gør det til en trilogi. Og i den næste bog, der udkommer senere i 2017, bliver det mere "high fantasy", idet hovedpersonen kommer ind i en anden verden. Der sker selvfølgelig en masse andet, men det vil jeg lade være op til læserne selv at finde ud af. 

Selve det at skrive en trilogi var ikke planen. Da hun først havde fået antaget manuskriftet, var det meningen, at der skulle komme to bøger ud af det. Hun havde udtænkt plottet for hele historien, skrevet både den første og den sidste scene, men så gik det op for hende, at hun ikke kunne afslutte historien på to bøger. Der var for meget mere at fortælle. Derfor er det blevet til en trilogi. 
Hendes skriveproces består af punktnedslag, hvor hun skriver forskellige scener i stedet for at skrive fra begyndelsen mod enden. Et godt råd, hun giver os, er, at det er en god idé at benytte sig af testlæsere - det kan nemlig godt være, at du synes dine idéer er nok så fantastiske, men hvis ikke andre forstår dem, så duer de ikke. Desuden kan man på den ene side være meget struktureret med sin karakter- og plotudtænkning, men lige pludselig kan karakterer 'tale selv', og så ender man måske et andet sted, end det først var planlagt - det skal der være plads til. 

Sådan ser forsiden til bogen ud

Det kommer til at tage meget af hendes tid at skrive historien færdig, men derefter har hun ikke rigtig nogen fastlagte planer. Hun fortæller, at hun sideløbende skriver på nogle forskellige ting, men det er kun måske, at de bliver til noget. 
Jeg krydser fingre for, at der kommer mere efter "Ravnenes hvisken" og takker hende for at dele sine tanker og sit arbejde med os. 

Knus Maria :) 

Kommentarer

  1. Malene er simpelthen så skøn - jeg har også lige lavet et interview med hende på min egen blog :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Fik det lige læst igennem hurtigt - jeg synes, hun er virkelig inspirerende. Hun har hvert fald givet mig blod på tanden. Jeg glæder mig til at få læst bogen, kunne jo se den har fået gode anmeldelser ;)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Vold, Køn og De Gyldne Laurbær

Maja Elverkilde - at sy sin egen bog

Digte+