Digte+








Forventningerne var store, da showet begyndte. Kombinationer af kunstarter kan fremmane og udtrykke følelser på en helt anden måde. Det glædede mig, at musik og digtning ville være den primære form for kombination, da det er disse to kunstformer, der berører mig mest.
Digte+ startede udmærket med en kombination af grønlandsk digtning og tromme. I det store hele fungerede musikken og de visuelle effekter som en forstærkning af indholdet i digtene hele vejen gennem de forskellige shows.
Især en enkelt oplæsning fangede min opmærksomhed, nemlig Digte fra Aleppo. En fænomenal oplevelse, der frembragte mine tårer.
Nader Alkasem læste op fra bogen DobbeltAA, der er skrevet af ham og Claus Nivaa. Alkasem læste først op på arabisk, hvorefter det blev oversat til dansk. Baggrundsmusikken var en trompet og en mixer, der underbyggede og forstærkede indholdet i digtene, der blandt andet omhandlede Alkasems oplevelse af krigen i Syrien. Hele oplæsningen gik op i en højere enhed, og musikken og de andre lyde var som en naturlig del af digtene. Man kunne se sorgen i Alkasems øjne, og publikum var tryllebundne.
Bogen DobbeltAA kan klart anbefales, da den sætter tingene i perspektiv. Den handler henholdsvis om oplevelser i trygge Aalborg og grusomme oplevelser i Aleppo, og den formår at vise det menneskelige syn på en krig, der virker så langt væk for mange. Den er især aktuel med den fremmedfjendskhed, der er blevet så stærk i dag.





- Charlotte

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vold, Køn og De Gyldne Laurbær

Maja Elverkilde - at sy sin egen bog