Maja Elverkilde - at sy sin egen bog

Lørdag. Sidst på formiddagen. Jeg er træt! Det kommer måske af, at Nanna, Charlotte og jeg var med til universitetsfesten i Aalborg Kongres & Kulturcenter i går aftes. Selv om det ikke blev så sent, kan det stadig mærkes i kroppen idag, at vi dansede til Mads Langer. 

Derfor er det måske meget godt, at først arrangement idag er en workshop, der handler om at lave sine egne bøger ved at sy papir sammen. Ja, den er god nok. At folde et par stykker A4-ark og sy dem sammen i foldet lyder måske simpelt - det er det også. Men det er faktisk også meget inspirerende. Mens vi er igang fortæller Maja om det fænomen, at det at skrive en 'bog' bliver meget mere håndgribeligt, når man står med en en hånden, som man lige har lavet, og som skal fyldes med indhold. Det er en sjov proces. Mange tanker går gennem mit hoved. Hvad skal jeg skrive? Det kommer nok. 


Maja bor i Sverige ude i en skov og producere primært sine bøger selv - ved at lave dem i hånden. Hun både skriver på skrivemaskine og i hånden. Hun mener nemlig, at det er vigtigt at sætte pris på det, man kan med sine hænder. Kapitalisme er hun ikke fan af, og hun mener, at vi skal passe på, maskinerne ikke tager over. Vi har lært at stræbe efter perfektionisme - og det behøver vi ikke, vi må gerne lave fejl. 


En af de fine, gamle skrivemaskiner
Maja Elverkilde

Det var så, hvad det kunne blive til i denne omgang




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vold, Køn og De Gyldne Laurbær

Digte+