En fascinerende og reflekteret forfatter







En rar og stille stemme læser op af New Forest. Det er Josefines Klougarts helt særlige stemme, der skaber stilhed i lokalet. Josefine Klougart formår at drage sit publikum således, at man føler, man er tilstede i bogens univers. De mange sammenligninger gør, at billederne står stærkere i hukommelsen.
Josefine Klougart er uddannet i litteraturhistorie og kunsthistorie fra Århus Universitet. Klougart er senere uddannet fra Forfatterkolen og debuterede med sin første bog Stigninger og fald i 2010.
I 2016 udkom bogen New Forest, der blandt andet omhandler det antropocæne menneske, afskrivning af myter, naturens cyklus og mennesket som værende mellem tilstande.
”Litteraturen er som en motor, man kan tilslutte hjernen”. Klougart går ind for en kulturel verden, hvor litteratur kan medvirke til forandringer i verdenen. Litteraturen skal være detaljerig, hvor den opløser det moralske opkog. Hun forsøger at udtrykke og skrive komplekse fortællinger. Det er en tydeligt reflekteret forfatter, der har tænkt længe over de smukke og rige detaljer i New Forest. Detaljerigdommen gør bogen kompleks, og de mange uddybninger af gentagelser gør bogen ideel for den litterære tekstanalytiker. 



- Charlotte P
 Josefine Klougart

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vold, Køn og De Gyldne Laurbær

Maja Elverkilde - at sy sin egen bog

Digte+