Suzanne Brøgger – Et humoristisk syn på en hård tilværelse






Salen er helt fyldt op. Alle stole er optaget, og folk bliver nødt til at stå op eller sidde på gulvet for at kunne høre Suzanne Brøgger. Det er et spændt publikum, der venter på den berømte forfatterinde.
Scenen består af to stole samt et bord. Brøgger træder ind. En smuk og stilbevidst kvinde, der har oplevet mere end de fleste. Der lyder klapsalver fra de mange fremmødte, der mest af alt består af ældre mennesker. Brøgger er her for at tale om den nye bog Koral (2017). Bogen er et ”directors cut” af de tre autofiktive føljetonbøger
Creme Fraiche (1978), Ja (1984) og Transparence (1993). Koral omhandler spiritualitet og kærlighed, og Brøgger viser livet og lysten i et nyt lys. Brøgger fortæller, at livet er relativt, og når man bevæger sig fremad, ses det igen og igen i et nyt lys. Derfor genskriver hun ligeledes episoderne på ny, og hun fortæller ”at det aldrig er for sent at få en ny barndom”.
Brøgger bruger humoren til at få publikum med, men hun bruger ligeledes humoren til at italesætte alvorligere emner. Hun virker afslappet, selvom intervieweren bliver ved med at bringe emnerne tilbage de alvorlige temaer, bogen omhandler.
Interviewet falder nogle steder til jorden, fordi intervieweren ikke forstår at spille pingpong med den humor, Brøgger bruger om tilværelsen og bogen. Derfor opstår der akavede pauser mellem intervieweren og Brøgger, og hverken Koral eller Brøgger selv får ikke den ære, de burde få tildelt. 

- Charlotte P
-         

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vold, Køn og De Gyldne Laurbær

Maja Elverkilde - at sy sin egen bog

Digte+